If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Привет на всички от 3г. карам колата никакви проблеми нямах до сега просто неподава газ почва да подава като натисна педала почти до доло. 146 1.9 JTD 2000г. ако някой има идея за какво става вапрос нека пише.
Здравей колега,доколкото виждам си с комън рейл мотора ,който е с електронна газ,или по точно с потенциометър на педала за газта.Ако той се е прецакал е доста скъп,но ми се струва че диагностиката ще покаже точно от какво е.
Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
леле 800лв. за потенциометър на газта луда работа по интересното е , че отвреме на време се оправя само в много неподходящи моменти т.е както е карам с педал натиснат почти до доло и като реши да върви както трябва нали се сещате какъв форсаж се получава снощи излизах с колата и ми направи такъв номер за малко да се ударя в колата пред мен ....
Така без проишествия стигнах до работата докато карах колата тази сутрин друго нещо се случи ... светна ми лампичката за дюзата или поне на това ми прилича ?!?! Възможно ли е да е някакъв проблем с дюзите ??
Проблем с инжекциона е това. Бягай на диагностика. Нищо чудно да се окаже, че е светнало именно заради педала на газта. Може да не е повреден потенциометъра, а просто да е лош контакт по буксите. При 156 е често срещан проблем.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
И на 145 ЖТД съм го виждал при проблем в букса. Симптомите бяха подобни.
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
А аз мога ли да проверя дали не се е откачила някоя букса ? и по точно от каде ?!?!
Можеш Обаче не знам на 145 къде точно се намира въпросната букса. В най-общия случай, ако не знаеш, тръгваш от потенциометъра и по кабела докато я намериш.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
В краката на пасжера.
Няма да е откачена, а просто правеща лош контакт. Вземи си някакъв читав контактен спрей най-добре. Ако не знаеш какво правиш, по-добре на сервиз (в който са виждали алфи!).
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment